Griptape Expositie

2 november 2018

Losse skateboard griptapes op een rij voordat ze opgehangen werden

 

Een griptape aangebracht op skateboard

 

KBTR skateboard Griptape solo-exhibition featuring BEAPS, Hardebollenstraat Utrecht

 

Door Hiphop InJeSmoel: “Is het eigenlijk bekend wie hij is?”, vraagt een dame aan Marc-Anthony Westmaas, eigenaar van de Utrechtse skateboutique Noble Goods Co. “Nee? Het is eigenlijk een soort Nederlandse Banksy!”, reageert ze verrukt. Qua mysterie heeft ze daarmee zeker een punt, maar de grote man uit Bristol kan qua stijl niet veel verder van de kabouter uit Utrecht af staan.

Waar de Brit stencils is gaan gebruiken omdat freehand graffiti hem teveel tijd kostte, en resultaten opleverde waar hij zelden tevreden over was, is het Nederlandse fenomeen juist een grootmeester in het tekenen met de spuitbus. In eindeloze variaties en situaties tekent KBTR (spreek uit als ‘kabouter’) nu al jarenlang hetzelfde karakter, waarvan hij de basis in twee tot drie lijnen vliegensvlug uit de losse hand neerzetten kan. Wollige baard, spitse puntmuts, en voila: de kabouter is onmiskenbaar daar. En in het pand aan de Utrechtse Hardebollenstraat, waar tot voor kort skateshop Noble Goods te vinden was, is vrijwel geen centimeter over waar de spuitbus van zijn geestelijk vader niet geweest is.

“Hij staat op het plafond, muren, alles”, stelt Westmaas tevreden vast. Ik zei “Je mag doen wat je wilt in de winkel. Het is een leeg canvas.””

www.hiphopinjesmoel.com/nieuws/kbtr-zwaait-noble-goods-uit-met-een-pand-dat-compleet-onder-de-graffiti-zit/

Piece door BEAPS, griptapes door KBTR, 1 van de werken tijdens de griptape expo

Piece without the griptapes