Open Monumentendag: Lubro fabriek

11 september 2021

Voormalige Lubro fabriek, KBTR neemt een hap uit de muurschildering die het personeel aan de directie schonk voor het 25-jarige bestaan in 1944, beide blijven bewaard want er is mooi omheen gestuukt.

 

Sinds 2004 stond het oude gebouw van de Lubro (Luxe Brood) aan de Zeedijk aan de Vecht in Utrecht leeg, pas in 2018 startte de renovatie en verbouwing. Twee van de in de tussenperiode aangebracht KBTR’s zijn bewaard gebleven als onderdeel van het industriële verleden van het monumentale pand.

 

Hier staat ook een leuk stukje: www.mondoleone.nl/dagboek/2020/01/28/vast/

 

 

Tekst bij het werk:


"KBTR en de Hoorn des Overvloeds
KBTR is onze Utrechtse Banksy. Iedereen kent de KBTR maar niemand kent de maker. In de periode van leegstand is veel graffiti gezet. We hebben veel laten staan omdat dit ook een deel van de geschiedenis van dit gebouw is. We hebben twee KBTR's weten te redden. Hier neemt KBTR een hap uit de muurschildering die het personeel van de Lubro de directie schonk bij het 25-jarige jubileum."

 

KBTR en Ox Alien in het trappenhuis van de Lubro fabriek

 

Tekst bij de tekening met Ox Alien in het trappenhuis:


"De KBTR
Niet alleen het trappenhuis is een blikvanger, ook dit grote piece van KBTR is een waar kunstwerk. En ja, sommigen zullen het vandalisme vinden. Wij zien het als een verrijking van Lubro. De trotse Utrechtse naam Lubro en de befaamde Utrechtse KBTR. Allemaal Utregs Erfgoed."